Studopediya

КАТЕГОРИЯ:


Астрономия- (809) Биология- (7483) Биотехнологии- (1457) Военное дело- (14632) Высокие технологии- (1363) География- (913) Геология- (1438) Государство- (451) Демография- (1065) Дом- (47672) Журналистика и СМИ- (912) Изобретательство- (14524) Иностранные языки- (4268) Информатика- (17799) Искусство- (1338) История- (13644) Компьютеры- (11121) Косметика- (55) Кулинария- (373) Культура- (8427) Лингвистика- (374) Литература- (1642) Маркетинг- (23702) Математика- (16968) Машиностроение- (1700) Медицина- (12668) Менеджмент- (24684) Механика- (15423) Науковедение- (506) Образование- (11852) Охрана труда- (3308) Педагогика- (5571) Полиграфия- (1312) Политика- (7869) Право- (5454) Приборостроение- (1369) Программирование- (2801) Производство- (97182) Промышленность- (8706) Психология- (18388) Религия- (3217) Связь- (10668) Сельское хозяйство- (299) Социология- (6455) Спорт- (42831) Строительство- (4793) Торговля- (5050) Транспорт- (2929) Туризм- (1568) Физика- (3942) Философия- (17015) Финансы- (26596) Химия- (22929) Экология- (12095) Экономика- (9961) Электроника- (8441) Электротехника- (4623) Энергетика- (12629) Юриспруденция- (1492) Ядерная техника- (1748) Arhitektura- (3434) Astronomiya- (809) Biologiya- (7483) Biotehnologii- (1457) Военни бизнесмен (14632) Висока technologies- (1363) Geografiya- (913) Geologiya- (1438) на държавата (451) Demografiya- ( 1065) Къща- (47672) журналистика и смирен (912) Izobretatelstvo- (14524) външен >(4268) Informatika- (17799) Iskusstvo- (1338) историята е (13644) Компютри- (11,121) Kosmetika- (55) Kulinariya- (373) културата е (8427) Lingvistika- (374) Literatura- (1642) маркетинг-(23702) математиците на (16968) Механична инженерно (1700) медицина-(12668) Management- (24684) Mehanika- (15423) Naukovedenie- (506) образователна (11852) truda- сигурност (3308) Pedagogika- (5571) Poligrafiya- (1312) Politika- (7869) Лево- (5454) Priborostroenie- (1369) Programmirovanie- (2801) производствено (97 182 ) индустрия- (8706) Psihologiya- (18388) Religiya- (3217) Svyaz (10668) Agriculture- (299) Sotsiologiya- (6455) на (42831) спортист строително (4793) Torgovlya- (5050) транспорт ( 2929) Turizm- (1568) физик (3942) Filosofiya- (17015) Finansy- (26596) химия (22929) Ekologiya- (12095) Ekonomika- (9961) Electronics- (8441) Elektrotehnika- (4623) Мощност инженерно ( 12629) Yurisprudentsiya- (1492) ядрена technics- (1748)

Решаване на типични задачи




Цел 1.

Банкови такси проста лихва. Лихвеният процент е 20%. Инвеститорът поставя сметка 1000000 рубли. Определете колко пари ще бъдат получени по сметката след 5 години.

Решение:

Сумите, получени в н години при изчисляването на проста лихва, изчислена по формулата (1.1):

търкайте.

Цел 2.

места инвеститора за сметка на 20,000 рубли. в продължение на четири години. Банкови такси проста лихва. Лихвеният процент за първата година е 6%, а вторият - 8%, на трето - 10%, на четвърто - 12%. Определете колко пари ще бъдат получени от банката след 4 години.

Решение:

При изчисляване за всяка година различен процент формула (1.1) приема формата:

търкайте.

Задача 3.

Банкови такси проста лихва. Лихвеният процент е 7%. места инвеститора за сметка на 5000 рубли. 180 дни. Определете колко пари ще бъдат получени по сметката. Фискалната година (база), се равнява на 365 дни.

Решение:

Изчисленията се правят в съответствие с формула (1.2):

търкайте.

Задача 4.

Банкови такси проста лихва. Лихвеният процент е 10%. места инвеститора за сметка на 50,000 рубли. за 9 месеца. Определете колко пари ще бъдат получени по сметката.

Решение:

Изчисленията се правят в съответствие с формула (1.3):

търкайте.

Задача 5.

Лихвеният процент за времето база от 365 дни е 10%. Определя равен на процента на базата на 360 дни.

Решение:

Изчисленията се правят в съответствие със следната формула:

или 9,86% годишно.

Задача 6.

Инвеститор разпределя 100,000 рубли в банката. под 12% годишно. Банката извършва капитализирането на лихви по сметката в края на всяка година. За да се определи това, което се получи сума пари по сметката след 6 години.

Решение:

Изчисленията се правят в съответствие с формула (1.4):

търкайте.

Целева 7.

Инвеститорът поставя в банковите 200,000 рубли. три години. Капитализация на интерес се провежда ежегодно. През първата година банковите такси 9%, а вторият - 7%, третият - 5% годишно. За да се определи какво количество пари ще се превърне сметката за период от три години.

Решение:

При изчисляване за всяка година различен процент формула (1.2) приема формата:

търкайте.

Целева 8.

Инвеститор разпределя 400,000 рубли в банката. от 8,5% годишно. Банката извършва капитализирането на лихви по сметката на месечна база. За да се определи какво количество пари ще се превърне сметката за период от три години.

Решение:

Изчисленията се правят в съответствие с формула (1.5):

търкайте.

Целева 9.

По-рано тази година, инвеститорът поставя в банковите 500,000 рубли. при 9% годишно. Банката извършва капитализирането на лихви и в края на всяка година. През годината, проста лихва се начислява на сметката. За да се определи какво количество пари ще се превърне сметка в продължение на 4 години и 180 дни. Base 365 дни.



Решение:

Изчисленията се правят в съответствие с формула (1.9):

търкайте.

Целева 10.

Банковите такси по сметка 12% годишно. Капитализация на интерес на месечна база. Определяне на стойността на ефективния лихвен процент.

Решение:

Изчисленията се правят в съответствие с формула (1.7):

или 12,68% годишно.

Целева 11.

Добивът на финансов инструмент, с падеж от 250 дни е 12% годишно. Определяне на ефективния лихвен процент. Base 365 дни.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.34):

или 12,22% годишно.

Целева 12.

Въз основа на скоростта на 90-ден на върнете финансови операции на инвеститора в размер на 7%. за определяне на ефективния лихвен процент. Base 365 дни.

Решение:

За решаване на проблема ние трансформираме формулата (1.30), както следва:

или 31,57% годишно.

Целева 13.

Ефективният лихвен процент е 9,6% годишно. Определя еквивалент проста годишна лихва, ако изчислението на лихвата се извършва всеки месец.

Решение:

Изразяваме от формулата (1.7) стойността на г:

ð или 9,20% годишно.

Целева 14.

Инвеститорът поставя в банковите 10000 рубли. 12% годишно. Лихвата се изчислява непрекъснато. Определя колко пари ще получи по сметката след 3 години.

Решение:

Изчисленията се правят в съответствие с формула (1.6):

търкайте.

Целева 15.

Определяне на стойността на непрекъснато мечка еквивалент интерес към 11%, ако капитализирането на лихви на тримесечна база.

Решение:

Изчисленията се правят в съответствие с формула (1.8):

или 10.85%.

Целева 16.

Непрекъснато начислява лихва, равна на 12%. Определяне на стойността на еквивалент лихви, натрупани четири пъти годишно.

Решение:

Изразявайки R във формула (1.8) получаваме:

или 12,18% годишно.

Целева 17.

Инвеститорът отваря депозит в банката в продължение на 3 години при 12% годишно (проста лихва) и би желал да получи в края на периода на депозит 50 хиляди. Разтрийте. За да се определи колко той трябва да бъде поставен днес по сметката.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.13):

търкайте.

Целева 18.

Инвеститорът отваря депозит в банка за 200 дни при 11% годишно и би желал да получи в края на периода на депозит 40 хиляди. Разтрийте. За да се определи колко той трябва да бъде поставен днес по сметката. Base 365 дни.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.14):

търкайте.

Задача 19.

Инвеститорът отваря депозит в банката в продължение на три години, при 9% годишно и би желал да получи в края на депозита 200 хиляди. Разтрийте. За да се определи колко той трябва да бъде поставен днес по сметката. Капитализация на лихвите се извършва в края на всяка година.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.10):

търкайте.

Задача 20.

Инвеститорът отваря депозит в банката в продължение на три години при 8% годишно и би желал да получи в края на депозита 500 хил. Разтрийте. Банката плаща лихви месечно. За да се определи колко той трябва да бъде поставен днес по сметката.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.11):

търкайте.

Задача 21.

Инвеститорът отваря депозит за 100 дни в банката и би желал да получи в края на депозита от 300 хиляди. Разтрийте. На депозит банкови такси непрекъсната лихва от 9%. За да се определи колко той трябва да бъде поставен днес по сметката. Base 365 дни.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.12):

търкайте.

Задача 22.

Инвеститор отваря банков депозит от 11% годишно (проста лихва) в размер на 250 хиляди души. Разтрийте. и бих искал да получите в края на депозита от 300 хиляди. трия. Определите колко дни да открие депозит. Base 365 дни.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.16):

или 1 ден и 299 дни в годината.

Задача 23.

По-рано тази година, инвеститор отваря банков депозит в размер на 100 хил. Разтрийте. и бих искал да получи за сметка на 120 хиляди души. трия. Банковите такси, 8% годишно, капитализация на лихвата се извършва в края на всяка година. Определят на какъв период от време, за да открие депозит.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.17):

година или 2 години 135 дни.

Задача 24.

По-рано тази година, инвеститор отваря банков депозит в размер на 1 млн. Рубли. и бих искал да получите сметката 1150000 рубли. Банковите такси, 8% годишно, капитализация на лихвата се извършва на всеки три месеца. Определят на какъв период от време, за да открие депозит.

Решение:

Изразяваме от формулата (1.5) стойността на п:

ð ð ð ð

Заместването на цифрови данни, получени от формулата:

една година или малко повече от 1 година и 3 тримесечия.

Задача 25.

По-рано тази година, инвеститор отваря банков депозит в размер на 1 млн. Рубли. и бих искал да получите сметката 1300000 рубли. Банкови такси 10% годишно. Лихвата се изчислява непрекъснато. Определят на какъв период от време, за да открие депозит.

Решение:

Ние извършваме превръщането на формулата (1.6):

ð ð ð ð ,

Заместването на цифрови данни, получени от формулата:

година или 2 години 228 дни.

Задача 26.

Инвеститорът в продължение на три години, в края на всяка година получава 2,000 рубли. и разпределя всяко плащане на 12% годишно до края на четиригодишния период. Определяне на бъдещата стойност на рента.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.19):

търкайте.

Задача 27.

Компанията е издала облигации с падеж след седем години в размер на 10 млрд. Рубли. фонд за обратно изкупуване ще бъде създадена, за да изплати облигациите. Фондът за обратно изкупуване е планирано да приспадне годишно равно количество средства да бъдат инвестирани до падежа на 11% облигации. Определяне на размера на годишните средства за образуване на фонд за обратно изкупуване.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.20):

млрд. търкайте.

Задача 28.

Инвеститорът плаща петгодишен рента. Годишно, изплащането на 20,000 рубли., Но плащанията се извършват всяко тримесечие. местата на инвеститора се получиха в размер на 12% годишно до изтичането на рента. Определяне на бъдещата стойност на рента.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.22):

търкайте.

Задача 29.

Инвеститор в рамките на пет години в края на всяка година получава 10,000 рубли. и разпределя всяко плащане от 10% годишно до края на период от пет години. Интерес капитализира на тримесечна база. Определяне на бъдещата стойност на рента.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.24):

търкайте.

Задача 30.

Лице в следващите седем години, в края на всяка година трябва да плащат за задълженията си с 50 хиляди. Разтрийте. Той решава да открие банкова днес седемгодишна внесе определена сума пари, за да има данни от края на следващата година. На годишна депозит в размер на 12% се начислява, средствата от сметката могат да бъдат отстранени напълно или частично в края на всяка година. Колко сега трябва да бъде поставен върху депозит Лице за депозиране на средства за покриване на всички свои задължения, след като следващото плащане на депозита не повече пари.

Решение:

Сумата, която човек A трябва да бъдат поставени на депозит, който е равен на настоящата стойност на анюитет. Изчисленията се правят по формулата (1.25):

търкайте.

Задача 31.

Кредитополучателят се изтегли заем в продължение на осем години в размер на 10 млн. Разтрийте. под 18% годишно, с условия за изплащане на неговите равни количества в края на всяка година. Лихвата се изчислява в края на всяка година за остатъка от дълга. За да се определи размерът на годишната вноска по кредита.

Решение:

Годишен размер на кредита, платима на равни вноски, може да бъде определена от формулата (1.25), като изрази стойността на C:

ð млн. търкайте.

Задача 32.

Годишното плащане на шестгодишния рента е 20000 рубли. Тя се изплаща на равни суми над всяко тримесечие и се инвестира в 12% годишно до изтичането на срока на рента. Лихвата се изчислява веднъж годишно. Определяне на намалената стойност на анюитета.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.26):

търкайте.

Задача 33.

Кредитополучателят се изтегли заем за три години в размер на 500 хил. Разтрийте. под 18% годишно, с условия за изплащане на неговите равни вноски на тримесечна база. Лихвата се начислява на кредита в края на всяка година. За да се определи размерът на тримесечните плащания по кредита.

Решение:

От (1.26) на размера на годишното плащане се определя, както следва:

търкайте.

Тримесечен плащане, равна на:

търкайте.

Задача 34.

Определяне на настоящата стойност на вечна рента, в които 3000 рубли, се изплаща в края на всяка година. Ако лихвеният процент е 10%.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.28):

търкайте.

Задача 35.

Инвеститорът е инвестирала 50,000 рубли. и получени след 6 години 150000. За да се определи каква е възвръщаемостта на инвестициите по отношение на пет години.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.29):

или 200% на 6 години.

Задача 36.

Инвеститорът е инвестирала 60000 рубли. и получи 7 години 170000 определи каква е възвръщаемостта на инвестициите годишно.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.30):

или 16,04% годишно.

Задача 37.

Инвеститорът е инвестирала 20000 рубли. и аз получих след 4 години на 70000 рубли. Лихвата се начислява върху инвестициите на тримесечна база. Определете каква е възвръщаемостта на инвестициите годишно.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.31):

или 32,58% годишно.

Задача 38.

Инвеститорът е инвестирала 15000 рубли. и аз получих след 4 години на 35000 рубли. Според инвестиционната натрупва непрекъснато процент. Определете каква е възвръщаемостта на инвестициите годишно.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.32):

или 21,18% годишно.

Задача 39.

Инвеститор е пуснат на банковата сметка на 12,000 рубли. и аз имам през 250 дни от 13000 рубли. В проста лихва от оценена. За определяне на рентабилността на дейността си на базата на проста лихва годишно. Фискалната година е 365 дни.

Решение:

Изчисленията се правят по формулата (1.33):

или 12,17 годишно.

Задача 40.

Инвеститор е пуснат на банковата сметка на 11,000 рубли. и аз имам през 200 дни от 12,000 рубли. В проста лихва от оценена. За определяне на рентабилността на дейността си под формата на ефективния лихвен процент. Фискалната година е 365 дни.

Решение:

Заместник израза за R във формулата (1.33) в (1.34):

или 17,12% годишно.

Задача 41.

Инвеститорът е пуснат на банков депозит в размер на 10,000 рубли. и три години по-късно аз получих 14,000 рубли. Капитализация на интерес се провежда ежегодно. През първата година на банката спечелил на сметка 11%, на трето - 13%. За да се определи какъв процент начислените банкови за втора поредна година.

Решение:

При изчисляване за всяка година на различна процента сложна лихва формула е (виж Проблем 7.):

или в нашия случай:

,

Когато имаме:

или 11,62% годишно.





; Дата: 03.31.2015; ; Прегледи: 1823; Нарушаването на авторските права? ;


Ние ценим Вашето мнение! Беше ли полезна публикуван материал? Да | не



ТЪРСЕНЕ:


Вижте също:



zdes-stroika.ru - Studopediya (2013 - 2017) на година. Тя не е автор на материали, и дава на студентите с безплатно образование и използва! Най-новото допълнение , Al IP: 66.102.9.24
Page генерирана за: 0.062 сек.