Studopediya

КАТЕГОРИЯ:


Астрономия- (809) Биология- (7483) Биотехнологии- (1457) Военное дело- (14632) Высокие технологии- (1363) География- (913) Геология- (1438) Государство- (451) Демография- (1065) Дом- (47672) Журналистика и СМИ- (912) Изобретательство- (14524) Иностранные языки- (4268) Информатика- (17799) Искусство- (1338) История- (13644) Компьютеры- (11121) Косметика- (55) Кулинария- (373) Культура- (8427) Лингвистика- (374) Литература- (1642) Маркетинг- (23702) Математика- (16968) Машиностроение- (1700) Медицина- (12668) Менеджмент- (24684) Механика- (15423) Науковедение- (506) Образование- (11852) Охрана труда- (3308) Педагогика- (5571) Полиграфия- (1312) Политика- (7869) Право- (5454) Приборостроение- (1369) Программирование- (2801) Производство- (97182) Промышленность- (8706) Психология- (18388) Религия- (3217) Связь- (10668) Сельское хозяйство- (299) Социология- (6455) Спорт- (42831) Строительство- (4793) Торговля- (5050) Транспорт- (2929) Туризм- (1568) Физика- (3942) Философия- (17015) Финансы- (26596) Химия- (22929) Экология- (12095) Экономика- (9961) Электроника- (8441) Электротехника- (4623) Энергетика- (12629) Юриспруденция- (1492) Ядерная техника- (1748) Arhitektura- (3434) Astronomiya- (809) Biologiya- (7483) Biotehnologii- (1457) Военни бизнесмен (14632) Висока technologies- (1363) Geografiya- (913) Geologiya- (1438) на държавата (451) Demografiya- ( 1065) Къща- (47672) журналистика и смирен (912) Izobretatelstvo- (14524) външен >(4268) Informatika- (17799) Iskusstvo- (1338) историята е (13644) Компютри- (11,121) Kosmetika- (55) Kulinariya- (373) културата е (8427) Lingvistika- (374) Literatura- (1642) маркетинг-(23702) математиците на (16968) Механична инженерно (1700) медицина-(12668) Management- (24684) Mehanika- (15423) Naukovedenie- (506) образователна (11852) truda- сигурност (3308) Pedagogika- (5571) Poligrafiya- (1312) Politika- (7869) Лево- (5454) Priborostroenie- (1369) Programmirovanie- (2801) производствено (97 182 ) индустрия- (8706) Psihologiya- (18388) Religiya- (3217) Svyaz (10668) Agriculture- (299) Sotsiologiya- (6455) на (42831) спортист строително (4793) Torgovlya- (5050) транспорт ( 2929) Turizm- (1568) физик (3942) Filosofiya- (17015) Finansy- (26596) химия (22929) Ekologiya- (12095) Ekonomika- (9961) Electronics- (8441) Elektrotehnika- (4623) Мощност инженерно ( 12629) Yurisprudentsiya- (1492) ядрена technics- (1748)

Примери за решения на проблемите в областта на магнитен материал




1. Линията на двупроводна е в комуникация с магнитната проницаемост и се състои от радиус две медни жици м. Разстоянието между осите на проводниците м (ris.242). Определяне на индуктивност L л единица дължина на такава линия.

Ris.242

Solution.

Индуцирането на магнитното поле, генерирани от дължината на проводник с ток в точка А се дава от

,

Магнитния поток проникваща площта където дължина на кабела се изчислява по формулата:

,

Пълен магнитен поток пресичане на границата между проводниците е

Индуктивност се определя по формулата

Индуктивност за единица дължина на проводника:

Господин

2. дължина Coil м и диаметър М-пропускливост магнитна сърцевина Той има тел-намотки. Както бобината е ток , Намери индуктивността на бобината, напрегнатостта на магнитното поле и общата магнитния поток Прониквайки равнината на неговото напречно сечение.

Solution.

тъй като Намотката може да се разглежда като дълга спирала, индуктивност на които се определя от формулата

,

където сечение на соленоида; брой на завъртанията; дължината на намотка; Н / м - магнитна константа; магнитната проницаемост на сърцевината.

Господин

Пълен магнитен поток се дава от

Wb.

напрегнатостта на полето:

A / m.

3. в затворен сърцевина (тороид) в дължина м и площ на напречното сечение ст2 намотка, съдържащ Оказва. Определяне на силата на магнитния поток и индуктивност на сърцевината, когато токът протича чрез силата на неговото прекратяване А. е пропускливост магнитна сърцевина ,

Solution.

Магнитния поток проникваща тороида сечение определя по формулата

,

където брой на завъртанията; магнитна индукция; сечение на тороида.

След това потокът е

Wb.

индукция е

Господин

магнитен напрегнатостта на полето е равна на

A / m.

4. площта на напречното сечение на соленоида с желязно ядро ст2. Дължината на соленоида м. Определяне на напрегнатост на магнитното поле и магнитната проницаемост ядрото, ако магнитния поток проникване на напречното сечение на соленоида е равна на Wb. брой на завъртанията , бобина индуктивност Господин

Solution.

Магнитен поток е соленоид

, (555)

където индуктивност; брой на завъртанията; сечение на тороида.

От израза (555) откриваме силата на тока

A.

Интензитетът на полето е соленоид

A / m.

На магнитната проницаемост се определя от формулата



или ,

където индукция B е намерена от формула (1):

,

5. Специфична магнитна възприемчивост на бисмут равен m 3 / кг.

Определяне на магнитната проницаемост на бисмут и неговата намагнитване, когато са вложени в магнитното напрегнатостта на полето A / m. Какъв тип магнити включват бисмут?

Solution.

Пропускливостта на веществото се определя по формулата

, (556)

магнитна възприемчивост вещество е

, (557)

където кг / м 3 - плътността на бисмут.

По отношение на (557), на магнитната проницаемост (556) е равно на

,

Намагнитването на веществото

A / m

тъй като , Бисмутът е диамагнитно.

6. парче желязо, изработен в магнитното напрегнатостта на полето A / m. Индукция поле е Т. Да се ​​определи:

1) пропускливост;

2) магнитната възприемчивост.

Solution.

индукция B и намагнитването на феромагнитни свързани с формула J на

или ,

където Н / м.

Заместник числени стойности:

A / m.

Намагнитване вещество е

, (558)

От (558) намираме магнитната възприемчивост феромагнити:

,

7. Средна продължителност на обиколката на желязо пръстен м. Тя е изработена дължина процеп м. е налице прекратяване на пръстена с Оказва. Когато протича ток през намотката сила А индукция поле в слота е равна на Т. Определяне на магнитната проницаемост желязо, магнитния поток Магнитно съпротивление и Магнитна сила При тези условия, ако сечение на сърцевината е ст2.

Solution.

Проблемът на магнитната верига е отворена (ris.243). За да се определи магнитната Б поток в процепа и ядрото, използвайте циркулацията на вектора на напрежение, което е равно на

(559)

където обращение в пропастта; обращение в ядрото.

Ние използваме материал уравнение

,

с формата на процеп и ядро, съответно:

(560)

(561)

където и пропускливост магнитен материал, и и напрегнатостта на полето в пропастта и ядрото; Н / м - магнитна константа. Тъй като в пропастта - въздуха, а след това , Изразявайки от (560) и (561) интензивност и да ги замести в (559), получаваме

, (562)

От граничните условия трябва да бъдат:

,

Тогава изразът (562) приема формата:

, (563)

отгдето

,

където М - дължината на сърцевината в разреза.

Намираме цифровата стойност:

,

Магнитен поток е

Wb. (564)

Магнитна сила е равна на

Ампернавивките.

Това следва от закона на Ом за разединена магнитна верига и, с оглед на (563) и (564), получаваме

,

където и магнитното съпротивление в пространството, и съответно сърцевината.

TR-1.

8. Определяне на магнитно поле енергията в обема на желязо ядро cm 3, ако е индукция T, магнитна проницаемост ,

Solution.

Енергията на магнитното поле се определя по формулата

J ..

9. Изчислете циркулацията на магнитната индукция B и интензивност ч по дължината на контура виж покриваща течения сили а и А ток в едната посока и на текущата сила А ток в обратна посока (ris.244).

Solution.

Циркулацията на вектора Ние намираме формулата

,

където алгебричната сума на силите на токове; магнитна константа; контур Онлайн елемент. На ris.244 посочи посоката на тока. циркулация е

T ∙ m.

Векторът на интензивност циркулация Ние намираме формулата

или

A.





; Дата: 01.07.2014; ; Прегледи: 549; Нарушаването на авторските права? ;


Ние ценим Вашето мнение! Беше ли полезна публикуван материал? Да | не



ТЪРСЕНЕ:


Вижте също:



zdes-stroika.ru - Studopediya (2013 - 2017) на година. Тя не е автор на материали, и дава на студентите с безплатно образование и използва! Най-новото допълнение , Al IP: 66.102.9.22
Page генерирана за: 0.061 сек.